Hər gün iştahla yediyimiz ağ çörək
bizi doyursada yaratdığı təhlükədən xəbərsizik..
Gəlin ağ çörəyin təhlükəsi haqqında məlumat öyrənək..
Xəbərin ardında daha ətraflı

Ağ çörək və eyni zamanda undan hazırlanmış digər
məmulatların hər birinin tərkibində yüksək faizli qlikogen
(qaraciyər və əzələlərdəki qanda şəkərdən əmələ gələn nişasta)
indeksinin vardır. Bu da o deməkdir ki, bu maddə insan orqanizminə
daxil olduqdan sonra qanın tərkibindəki şəkərin miqdarını sürətlə
artırır. Lakin dilmizdə istifadə etdiyimiz qara çörək bu
baxımdan daha faydalı hesab olunur. Təl – Əviv Tibb
Universitetinin alimləri (Tel Aviv University’s Sackler School of Medicine)
ağ çörəyin daha bir zərərini aydınlaşdırıblar. Nəticədə
məlum olub ki, arteriyal damarların və eyni zamanda orqanizmdəki bir
çox damarların öz fəaliyyətini yerinə yetirməsində
təhlükə yaradır. Həmçinin qanın sirkulyasiyasını pozur.
Bunlarla yanaşı bu fəaliyyətin daima izlənməsi zamanı, müəyyən
müddət keçdikdən sonra insanda ürək və damar
xəstəliklərinin də əmələ gəlməsinə təsir göstərir.