Hər gün iştahla yediyimiz ağ çörək
bizi doyursada yaratdığı təhlükədən xəbərsizik..
Gəlin ağ çörəyin təhlükəsi haqqında məlumat öyrənək..
Xəbərin ardında daha ətraflı
bizi doyursada yaratdığı təhlükədən xəbərsizik..
Gəlin ağ çörəyin təhlükəsi haqqında məlumat öyrənək..
Xəbərin ardında daha ətraflı
Ağ çörək və eyni zamanda undan hazırlanmış digər məmulatların hər birinin tərkibində yüksək faizli qlikogen (qaraciyər və əzələlərdəki qanda şəkərdən əmələ gələn nişasta) indeksinin vardır. Bu da o deməkdir ki, bu maddə insan orqanizminə daxil olduqdan sonra qanın tərkibindəki şəkərin miqdarını sürətlə artırır. Lakin dilmizdə istifadə etdiyimiz qara çörək bu baxımdan daha faydalı hesab olunur. Təl – Əviv Tibb Universitetinin alimləri (Tel Aviv University’s Sackler School of Medicine) ağ çörəyin daha bir zərərini aydınlaşdırıblar. Nəticədə məlum olub ki, arteriyal damarların və eyni zamanda orqanizmdəki bir çox damarların öz fəaliyyətini yerinə yetirməsində təhlükə yaradır. Həmçinin qanın sirkulyasiyasını pozur. Bunlarla yanaşı bu fəaliyyətin daima izlənməsi zamanı, müəyyən müddət keçdikdən sonra insanda ürək və damar xəstəliklərinin də əmələ gəlməsinə təsir göstərir.