Qrup: Qonaq
Sizin Brauzer:, versiya
Bugun: 23.04.2024 il
Rəqib Olmayanda Qalib Gəlmək Çətin Deyil!
Карта сайта Adminlə Əlaqə Ana Sehife

Qeydiyyat

Chat

Reklam

Sorgu

Saytın Yeni Dizaynını Bəyənirsiz?


Reklam

Reklam

Hava Haqqinda

Reklam

Reklam

Sayğac

Hal-hazirda saytda: 1
Qonaq: 1
Istifadeci: 0

Ana Sehife » 2009 » Noyabr » 15 » » Ağ çörəyin təhlükəsi
MuəllifMuəllif: ADMIN | TarixTarix: 23.04.2024 |Голосов: 0



Hər gün iştahla yediyimiz ağ çörək

bizi doyursada yaratdığı təhlükədən  xəbərsizik..

Gəlin ağ çörəyin təhlükəsi haqqında məlumat öyrənək..

Xəbərin ardında daha ətraflı






Ağ çörək və eyni zamanda undan hazırlanmış digər məmulatların hər birinin tərkibində yüksək faizli qlikogen (qaraciyər və əzələlərdəki qanda şəkərdən əmələ gələn nişasta) indeksinin vardır. Bu da o deməkdir ki, bu maddə insan orqanizminə daxil olduqdan sonra qanın tərkibindəki şəkərin miqdarını sürətlə artırır. Lakin dilmizdə istifadə etdiyimiz qara çörək bu baxımdan daha faydalı hesab olunur. Təl – Əviv Tibb Universitetinin alimləri (Tel Aviv University’s Sackler School of Medicine) ağ çörəyin daha bir zərərini aydınlaşdırıblar. Nəticədə məlum olub ki, arteriyal damarların və eyni zamanda orqanizmdəki bir çox damarların öz fəaliyyətini yerinə yetirməsində təhlükə yaradır. Həmçinin qanın sirkulyasiyasını pozur. Bunlarla yanaşı bu fəaliyyətin daima izlənməsi zamanı, müəyyən müddət keçdikdən sonra insanda ürək və damar xəstəliklərinin də əmələ gəlməsinə təsir göstərir.


Другие новости на эту тему:

    (Сюда информер)
Hörmətli Qonaq Siz Saytda Qeydiyyatdan Keçməmisiniz.Xayiş Edirik Qeydiyyatdan Keçəsiz və ya Sayta İstifadəçi Adinizla Girəsiz.
Şərhlər: 0
Şərhi Yalniz Qeydiyyatdan Keçmiş İstifadəçilər Elave Edə Bilər.
[ Qeydiyyat | Sayta Giris ]